Project — 3 Minuten leestijd

DoneerEenDorp.nl

Project — 3 minuten leestijd

Doneereendorp.nl

De sleuteloverdracht van de eerste corona-zorglocatie voor dak- en thuislozen vond vrijdag 22 mei plaats op het parkeerterrein bij het Cars Jeans Stadion in Den Haag. Martijn van Rheenen initiatiefnemer van DoneerEenDorp, overhandigde de sleutel aan de directeur van de Kessler Stichting, Bram Schinkelshoek. Dankzij dit initiatief kunnen dak- en thuislozen op de tijdelijke corona-zorglocatie uitzieken. 

Bram Schinkelshoek: “Het is een symbolische sleutel van een kantelpunt naar een opening naar een andere blik bij de opvang van dak- en thuislozen. Beter gehuisvest, meer gehuisvest en naast betaalbare woningen ook goede begeleiding, want dat schiet er heel vaak bij in.”

Martijn van Rheenen: “Ik hoop dat dit project een wake-up call is voor andere gemeentes. Laten we vooral de mensen niet vergeten, na corona.”